Skip to main content

Миссии в Баранинцах

В сучасному світі ми у великому круговерті біжимо, не встигаємо, багато обов’язків, купа різноманітної інформації… і десь серед цього – Бог!  І ось – благодатний час! І ось цей благодатний час святої місії. Свята Місія… Час, коли можна справді зупинитися і задуматись над своїм життям, час, коли в тишині чується Божий Голос, що промовляє до тебе, час, коли душа воскресає для Христа і з’єднується з ним.

В Греко-Католицькій Церкві Успіння Пресвятої Богородиці с. Баранинці проходила Свята Місія з 13 по 20 березня 2016 р. І з того моменту пройшов майже рік і отці місіонери знову повернулись до нас , але вже з метою відновлення місії. Їхня праця дала плід те зерно яке вони посіяли на нашій парафії проросло і дало родючі плоди. Проводили її отці місіонери з Конгрегаціі Місії св. Вікентія Де Поль – отець Станіслав та отець Віталій. У відновленні Місії також брали участь сестри-монахині.   Парафіяльна місія є завжди актуальною, хоча не бракує тих, хто стверджує, що це вже застарілий метод. Святі усіх часів уміли пристосувати місію до різних потреб свого часу. Папа Іван Павло IІ казав: «Я закликаю всіх вас відновити та актуалізувати методи». Також він вказує, що для цього потрібно звернути увагу на дві характеристики місії: просвітлення розуму та батьківське підбадьорення.

Місія стає ефективною, коли супроводжується молитвою і покутою та спонукає до навернення, до відновлення запалу, до пробудження покликань. І для цього потрібна твердість доктрини та доброта серця.

Протягом відновлення місій парафіяни взяли для себе теж багато чого нового та цікавого. Для молоді проводились цікаві лекції на актульні теми, про які здавалося б церква не говорить у повсякденному житті. Зараз молоді люди  та молодь думають що церква говорить тільки про Бога і про те як потрібно молотись, але на відновлення місій  дало зрозуміти що церква говорить на всі теми і дає зрозуміти молодій людині як зробити правильний вибір щоб зробити своє життя щасливим з Богом.

Кожен для себе зачірпнув якусь часточку тих місійних плодів. Також залишили багато цікавих книг які практично кожен придбав для себе.

Щира подяка отцю Станіславу і Віталію та сетрам за працю і молитву. Нехай господь благословит їхню працю місіонерську подасть миру і здоровя на багато років.

9-12/03/2017

Новини

Яке твоє покликання?
Про покликання місіонера…

Хочеш дізнатися про нас більше або відчуваєш покликання?
Приходь! Подзвони! Шукай нас!

Дізнатися